Kuluçka Merkezi
Kuluçkalık hindi yumurtalarımız Kanada ve Amerika'dan ithal edilmektedir. Yumurtalar, Orijin Belgesi ve Sağlık Sertifikası olan sürülerden, maksimum hijyen kuralları içinde üretilmiş olup, insan ve hayvan sağlığına dair herhangi bir olumsuzluk taşımamaktadır. Yumurtalardan, Bolu'da bulunan kuluçka merkezimizde 28 günlük inkübasyon süresi sonunda günlük hindi civcivi elde edilmektedir. Kuluçka merkezimizde üretim, uzman veteriner hekim ve ziraat mühendisleri kontrolü altında yapılmakta olup, her türlü hijyen kurallarına uyulmakta ve birinci kalite civciv üretimi yapılmaktadır. Günlük aşı, gaga kesimi ve cinsiyet ayrımı işlemlerinden sonra civcivler yine hijyen kuralları içinde kümeslere nakledilmektedir.
Canlı Üretim
KOMBİNA
1995 Yılında ilk üretimini gerçekleştiren Bolca Hindi, uzun bir araştırmanın sonunda kurulmuştur. Beslenme alışkanlıklarının hızla değiştiği günümüz Türkiye'sinde hindi etinin yıl boyu mutfaklarımızda bulunmayışının eksikliği ilk kez Bolu Kalite Yem tarafından tespit edilmiş ve bu değerli besin kaynağının üretilmesine karar verilmiştir. Amerika ve Avrupa'da yapılan incelemelerde en uygun iklim ve doğal koşulların Bolu'da bulunduğu ve Bolu Kalite Yem Sanayi AŞ'nin kaliteli yemleriyle beslendiği takdirde 'Sağlıklı Pembe Lezzete" ulaşılabileceği sonucuna varılmıştır. Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi AŞ'nin bir kuruluşudur.
Son 30 yıldır dünyada hindi eti ürünleri tüketimi hızla artmaktadır. Hindi etinin lezzetli oluşu, üstün besleyici özelliği, zengin yemek çeşidi ve en önemlisi de ekonomik oluşu insanların hindi etini tercih etmesinde en büyük etkendir. Türkiye'de de hindi eti tüketimi, BOLCA HİNDİ' nin öncülüğünde, 1995 ten bu yana önemli ölçüde artarken, Bolca Hindi sektör içinde lider firma konumundadır.
Bolca Hindi'nin saatte 1.200 adet kapasiteye sahip yeni modern kesimhanesi 2006 yılında devreye girmiş bulunmaktadır. Yeni tesis kesim bölümü, iç çıkarım, soğutma ve şoklama ünitelerinden oluşmaktadır. Bir üniteden diğerine otomatik transfer uygulanmakta soğutma esnasında her hindinin ayrı ayrı askılanması ile çapraz bulaşma önlenmektedir.
Karkas vücut sıcaklığı 40 0C derece'den 2 saat içerisinde 16 0C dereceye indirilmekte, deride en az miktarda su bulundurulmaktadır. Ayrıca bu yeni modern kesimhane'de Avrupa ve Amerika'da da çok yeni kullanılmaya başlanılan buharlı tüy yolma sistemi kullanılmakta hindinin su tutması en aza indirilmiş, çapraz bulaşma önlenmiştir. Yeni tesis her yönüyle Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak hazırlanmış projesi Almanya'da çizdirilmiştir.
Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş
1979 yılında kurulan Bolu Kalite Yem Sanayi, 37 yıllık tecrübesiyle, uzmanlaşmış kadrosuyla kaliteli ve hijyenik yem üretiminde sektörün önde gelen kuruluşlarındandır. 400 kadar yem fabrikasının bulunduğu Türkiye'de 50.000 ton/yıl üretimiyle ilk on kuruluş arasındadır. Bolu Kalite Yem'i büyük yapan en önemli özelliği de araştırma ve geliştirmeye verdiği önemlidir. Gıda konusunda bütün gelişmeler titizlikle takip edilir. Yurt içinde ve dışında yapılan incelemelerle daima güncel bilgilere ulaşılır. Ulusal ve uluslararası seminerler ve bilgi akışı takip edilir. Bolu Kalite Yem'in uzman veteriner hekimleri, ziraat ve gıda mühendisleri bu bilgileri laboratuar ve uygulama alanlarında test ederek Türkiye hayvancılığına ışık tutacak sonuçları elde ederler.