1995 Yılında ilk üretimini gerçekleştiren Bolca Hindi, uzun bir araştırmanın sonunda kurulmuştur. Beslenme alışkanlıklarının hızla değiştiği günümüz Türkiye'sinde hindi etinin yıl boyu mutfaklarımızda bulunmayışının eksikliği ilk kez Bolu Kalite Yem tarafından tespit edilmiş ve bu değerli besin kaynağının üretilmesine karar verilmiştir. Amerika ve Avrupa'da yapılan incelemelerde en uygun iklim ve doğal koşulların Bolu'da bulunduğu ve Bolu Kalite Yem Sanayi AŞ'nin kaliteli yemleriyle beslendiği takdirde 'Sağlıklı Pembe Lezzete" ulaşılabileceği sonucuna varılmıştır. Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi AŞ'nin bir kuruluşudur.
Son 30 yıldır dünyada hindi eti ürünleri tüketimi hızla artmaktadır. Hindi etinin lezzetli oluşu, üstün besleyici özelliği, zengin yemek çeşidi ve en önemlisi de ekonomik oluşu insanların hindi etini tercih etmesinde en büyük etkendir. Türkiye'de de hindi eti tüketimi, BOLCA HİNDİ' nin öncülüğünde, 1995 ten bu yana önemli ölçüde artarken, Bolca Hindi sektör içinde lider firma konumundadır.
Bolca Hindi'nin saatte 1.200 adet kapasiteye sahip yeni modern kesimhanesi 2006 yılında devreye girmiş bulunmaktadır. Yeni tesis kesim bölümü, iç çıkarım, soğutma ve şoklama ünitelerinden oluşmaktadır. Bir üniteden diğerine otomatik transfer uygulanmakta soğutma esnasında her hindinin ayrı ayrı askılanması ile çapraz bulaşma önlenmektedir.
Karkas vücut sıcaklığı 40 0C derece'den 2 saat içerisinde 16 0C dereceye indirilmekte, deride en az miktarda su bulundurulmaktadır. Ayrıca bu yeni modern kesimhane'de Avrupa ve Amerika'da da çok yeni kullanılmaya başlanılan buharlı tüy yolma sistemi kullanılmakta hindinin su tutması en aza indirilmiş, çapraz bulaşma önlenmiştir. Yeni tesis her yönüyle Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak hazırlanmış projesi Almanya'da çizdirilmiştir.