Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş. kurucusu olan Şerafettin Erbayram tarafından 1980 yılında kurulmuştur. İlk kuruluş kapasitesi 5 ton/saat fabrikadır. 1989 yılında kapasitesi 20 ton/saat olarak arttırılmış şekilde ayrı bir yerde inşa edilmiş ve halen burada üretimine devam etmektedir.
1990'lı yıllarda tavukçuluk sektöründeki gelişmeyle beraber entegre firmaların kendi yemlerini kendileri yapmaya başlamış olması nedeniyle, yem fabrikasına eşlik edebilecek yeni bir iş kolu seçimi yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Erbayram, bu dönemlerde dört yıllık yurt dışı etütleri sonrasında Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş çatısı altında 1995 yılında Bolca Hindiyi kurmuştur. Bolca Hindi'nin özelliği Türkiye'de Kaliforniya cinsi beyaz hindi üretimini gerçekleştiren ilk firma olmasıdır.
İlk etapta Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi kuluçka ve kümesleri kiralık olarak kullanıldı. İşletme 1999 yılında Bolu'da yıllık kapasitesi 1.800.000 civciv olan kendi kuluçkahanesini kurdu. Bolca Hindi, zaman içerisinde kurumsallaşarak 2003 yılında TS EN ISO 9001:2000 belgesini, 2008 yılında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini, 2011 yılında Helal Gıda Sertifikası, 2015 yılında İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarını almıştır. Ayrıca, tüm ürün gruplarımız için Gıda Üretim Sertifikalarımız, Gıda Sicil Sertifikamız, TSE Türk Standartlarına Uygunluk Belgemiz, TSE imalata Yeterlilik Belgemiz bulunmaktadır. Devamlı artan kapasiteyle beraber Bolca Hindi, 2006 yılında ortalama 1.200 adet/saat kesim yapabilme kapasitesine sahip, Avrupa'nın dahi henüz kullanmaya başlamadığı teknoloji ile donatılmış yeni kesimhanesinde üretime devam etmektedir.
Erpiliç tarafından 2017 yılında 'Yerli sermaye yerli büyüme' yaklaşımı ile hindi eti pazarının marka ismi Bolca Hindi'yi satın alındı. Üretim gücü, lojistik alt yapısı ve güçlü bayi yapılanması ile iç pazarda piliç eti üretiminin yaklaşık yüzde 13'ünü karşılayan Erpiliç, 'kuru yolum', 'helal gıda' ve 'elle kesim' kriterlerini hindi eti sektörüne taşıyarak, hindi eti pazarında da söz sahibi olmaktadır. Pazarı büyütme hedefi ile yıllık hindi eti tüketimini kişi başı 0.7 gramdan 1 kg'ye çıkarmayı hedefleyen Erpiliç, zengin protein yapısı, düşük doymuş yağ oranı ile kırmızı ete alternatif görülen ve çok daha ucuz olan hindi etini tüketicinin severek ve güvenerek tükettiği lezzetler arasında üst sıralara taşımaktadır.
Bolca Hindi, bundan böyle Erpiliç'in üretim gücü, lojistik alt yapısı ve yaygın bayi yapılanması ile tüketiciye ulaşmaktadır. Erpiliç'in ekonomik daralmanın yaşandığı süreçte 'Yerli sermaye yerli büyüme' yaklaşımı ile kendi coğrafyasında doğan bir markaya yaptığı bu önemli yatırımın, Türkiye ekonomisi, kanatlı eti sektörü ve tüketici adına önem arz etmektedir.
Bolca Hindi Türkiye'de ilk beyaz tüylü Kaliforniya cinsi hindi üretimi gerçekleştirmiş olması nedeniyle, sektörde haklı olarak önder ve lider olmanın gururunu yaşamaktadır.
Hindi eti üretim tesisimizde müşterilerimizin gereksinimlerini kusursuz bir şekilde karşılamak, kendimizi sürekli ölçmek, iyileştirmek, kalite, gıda güvenliği ve çevre bilincinin tüm yasal gerekliklerini yerine getirmek için uluslar arası işletim ve yönetim yaklaşımlarını benimseriz.
İşletmemizin tüm faaliyetlerle ilişkili işlemlerini bunlara bağlı üretim ve hizmet sunumları yapan firmamızda ilgili tarafların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayarak,
Tüm çalışanlarımızın ve tedarikçilerimizin katılımıyla yaptığımız işte her şeyden önce “kaliteye, gıda güvenliğine ve çevreye ”önem veririz.
Çağdaş dünya teknolojisi ile donatılmış ve çevreye saygılı tesislerimizle atıklarımızı en aza indirmek, yeniden değerlendirilmelerini, geri dönüşümlerini ya da uygun yöntemlerle uzaklaştırılmalarını sağlayarak ülke ekonomisine önemli bir değer katarız.
Ülke çapında oluşturduğumuz yaygın tanıtım ve dağıtım kanallarımız ve ürün çeşitliliğimizle müşterilerimizin her zaman yanında yer alır, gücümüzü bize duyulan güvenden alırız.
Verdiğimiz eğitimlerle çalışanlarımızın kalite, çevre ve gıda güvenliği konusunda bilgi ve becerilerini sürekli artırır, yaptıkları işle ve kurumlarıyla gurur duymalarını sağlarız.
Kurum kültürümüzün temelinde, dürüstlük, doğru liderlik, iletişim, yenilikçilik, gelişim, eğitim ve takım anlayışımız vardır.
Araştırmaya ve geliştirmeye önem verir, ulusal ve uluslar arası kanatlı eti pazarında güvenle eş anlama gelen markamızla tüm paydaşlarımızın bizimle gurur duymasını sağlarız.
Tüm çalışanlarımızda iş sağlığı ve güvenliği konularında gereken bilinç ve kültürün oluşturulması bu bağlamda iş kazaları ve mesleki hastalıklarının alınan önlemler ile önüne geçilmesini sağlanır.
Kalite yönetimimizce istenen sonuçlara ulaşılması için güvence vermek olumlu etkileri artırmak istenmeyen etkileri önlemek veya azaltmak ve iyileştirmeyi hayata geçirmek için risk ve fırsatları göze alırız.
Kurumsal kültürümüzün yapı taşları olan değerlerimiz ile tüm faaliyetlerimizde Çalışanlarımıza, Topluma, Çevreye karşı sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmeyi temel yönetim anlayışımız olarak benimseriz
Süleyman ÖZTÜRK
Genel Müdür
-Fırınınıza 160 C ye kadar ön ısıtma yapınız.
Eğer doldurulmuş hindi yapacaksanız en kolay yol; genişçe bir miktar tülbent bezini hindinin boşluğuna yerleştirmek, artan kısmı açıkta bırakmak, kaşıkla dolma içini yavaşça hindinin içerisine yerleştirerek, artan tülbent bezi ile paket yapmaktır. Çünkü dolma içi pişince yayılabilir.(Her 500 gr hindi için yarım ölçü yani 125 mi dolma içi uygundur. Kızarttıktan sonra tülbenti hızlı bir hareketle çekerek hindinin içerisinden çıkarın)
Göğüs kısmı üst kısma gelecek şekilde kızartma tavasına yerleştirin.
Et termometresini hindinin en derin noktasına gelecek şekilde hindinin içersine daldırın, fakat kemiğe değmemesine dikkat edin.
Üzerini örtmeden kızartın, ya da gevşekçe bir
folyo ile kaplayarak kızartın. Eğer üzerine eritilmiş yağ dökmeyi tercih ederseniz
fırını açma kapama sayınızı sınırlandırmalısınız.( 1 saatte 1 kez yeterlidir.)
Doldurulmamış hindi için et termometreniz 77 C yi gösterdiğinde, doldurulmuş hindi
için termometreniz 82 C'yi gösterdiğinde ve et suyunu düzgünce saldığında hindi
pişmiş demektir.
Aşağıdaki tabloya bakarak ağırlıklarına göre yaklaşık pişme sürelerini görebilirsiniz.
Pişme tamamlandığında hindiyi alabilirsiniz 15-20 dakika suyunu çekmesi için bekletebilirsiniz.
**** Pişme süresi çeşitli parametrelere bağlıdır. Hindinin fırına giriş sıcaklığına, fırının termostatının tam doğruluğuna, kızartma sırasında fırın kapağının kaç kez açıldığına, hindinin büyüklüğü ile fırın büyüklüğü arasındaki ilişkiye vb.
Ağırlık |
Kızartma süresi Doldurulmuş |
160 C Doldurulmamış |
Barbekü süresi Orta ısı Doldurulmamış |
3,0-3,5 |
3:00-3:15 |
2:30---2:45 |
1:00-1:45 |
3,5---4,5 |
3:15---3:30 |
2:45-3:00 |
1:15-2:00 |
4,5-5,5 |
3:30---3:45 |
3:00-3:15 |
1:30-2:15 |
5,5-7 |
3:45-4:00 |
3:15---3:30 |
2:00---2:45 |
7---1O |
4:00-4:30 |
3:30---4:00 |
2:30---3:30 |
Bolca Hindi ürünleri kesinlikle İslami usullere göre üretilmektedir. Söz konusu belgeyi aşağıdaki gibidir.
Satın almış olduğunuz hindi etini daha yumuşak ve lezzetli hale getirmek için bizim tavsiye ettiğimiz marinasyon şekliyle marine etmenizi öneririz. Bizim önerimiz şu şekildedir:
3 ADIMDA BOLCA LEZZET
Et ve et ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar: Ambalajlı ve markalı ürünler tercih edilmelidir. Etiket bilgilerinde ürünün Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı izni olmalıdır. Son tüketim tarihi belirtilmiş olmalıdır.
Ambalaj bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. Satış koşulları hijyenik olmalıdır. Satışta muhafaza koşulları sağlanmış olmalıdır. (taze 0-2 OCg, şok dondurulmuş - 18 OCg olmalıdır.) Piliç ve diğer et ürünlerini alışverişinizin sonunda yapmalısınız ve mümkün olduğu kadar kısa süre içeresinde buzdolabınıza ulaştırmalısınız.
Hindi etinin kendine özgün üstünlükleri son
derece fazladır. Sadece lezzetli değil aynı zamanda en sağlıklı ettir.
Kolesterol oranı çok düşüktür, protein değeri
yüksektir, aminoasitleri dengelidir. Yağ miktarı az dolayısıyla kalorisi düşüktür.
Ete lezzet veren az miktardaki yağ ise büyük oranda doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır.
Hazmı kolaydır. İçerdiği vitamin ve mineraller
sayesinde Kalp, Damar, Böbrek ve Gözlerimizin de dostudur.
Hindi eti Türk mutfak kültürüne çok uygundur.
Ekonomiktir. Az yağlı, düşük kolestrollü olması yanında kalorisi azdır. Yahni, tas
kebabı gibi sulu yemeklerde, külbastı, köfte ve burger yapımında, ayrıca sebzeli tencere
yemeklerinde kıyma olarak kullanılmaktadır. Şarküteri sanayisinin en lezzetli ve
en nefis ürünleri, fümeler, jambonlar, v.s için hindi eti rakipsizdir.
Mutfaklarınızda kırmızı eti kullandığınız her yerde hindi etini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mutfak ve et sanayisindeki çok yönlülüğü yanında insanları tüketime yönlendiren ana hususlardan biri de hindi etinin sağlıklı oluşudur. Proteini yüksektir. Aminoasitleri dengelidir. Hazmı kolaydır. Hindi etinin bu avantajları Bolca Hindi'nin ayrılmaz bir parçasıdır.
1995 Yılında ilk üretimini gerçekleştiren Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi'nin bir kuruluşudur. 1980 yılında kurulan Bolu Kalite Yem Sanayi 26 yıllık tecrübesiyle, uzmanlaşmış kadrosuyla kaliteli ve hijyen yem üretiminde sektörün önde gelen kuruluşlarındandır.
Hindilerin Beslenmesi için dengeli bir
yemle beslenmesi gerekmektedir.
"Dengeli bir yem, besi değerleri uyumlu ve enerji / protein dengesi kurulmuş yem, vitamin ve mineralce zenginleştirilmiş yem, Aflatoksin ve Patojen etkenlerden ari, doğal hammaddelerden üretilen yemdir. Bolu Kalite Yem bu 3 maddeyide eksiksiz olarak yerine getirmektedir.
Bolca Hindileri Bolu Kalite Yem' in yüksek proteinli ve dengeli amino asit içeren yemleriyle beslenir. Bolu'nun orman köylerinde bulunan geliştirme ve semirtme kümeslerine alınan hindi palazları mısır, buğday, soya gibi besinlerden oluşan Bolu Kalite Yemin hazırladığı hijyenik yemlerle beslenirler. Bolu'nun temiz havası ve yeşil doğasında geliştirilen Bolca Hindileri bu yemlerle beraber hiç bir yerde bulamayacağınız lezzetler oluşturmaktadır.
Satın almış herhangi Bolca Hindi ürünü etiket
üzerindeki parti seri numarası sayesinde, tüm kesim bilgilerine, tüm kümes
bilgilerine, tüm kuluçka bilgilerine ve tüm damızlık bilgilerine ulaşmak mümkündür.
Bunu için ücretsiz müşteri hattımız
O 800 344 1414 no lu telefonu aramanız yeterli olacaktır.
Bütün bir hindiyi folyo tepsi içinde ızgarada pişirebilirsiniz. 5,50 - 6,50 Kg ağırlığındaki bir hindiyi folyo tepsiye koyun, 2 litre su ekleyin ve alüminyum folyo ile sarın. Yaklaşık 2 buçuk saat direkt olmayan orta ateşte pişirin.
Eğer hindinizi hızlı pişirmek konusunda aceleniz varsa, hindiyi bütün olarak değil de parçalanmış olarak pişirin. Kalça kısımlarını kesip göğüs kısmını ortadan bölün. Kenarları olan bir tepside derili kısımları üste gelecek şekilde, but ve kanat kısımları 82˚C dereceye ulaşana kadar pişirin. Parçalar sadece çabuk pişmekle kalmayacak, size göğüs eti pişer pişmez alıp sunma imkânı da verecektir.
Bu sizin tercihinizdir. Fakat bazı insanlar hindinin göğsü aşağı gelecek şekilde pişirilmesine taraftardırlar. Bu pozisyonda hindinin suyu süzülecek ve göğüs kısmını daha lezzetli yapacaktır. Fakat hindiyi masada parçalamak istiyorsanız geleneksel metot görünüm konusunda daha iyi sonuç verecektir.
Tepsiye sığsın diye hindinizi asla sıkıştırmayın. Eğer tepsinin kenarlarına sıkışırsa daha yavaş pişecektir. Bunun yerine kenarları 5 cm yüksekliğinde bir tepsi seçip üzerine ızgara yerleştirip hindiyi ızgara üzerine koyarsanız, hindi etrafında sıcak hava sirkülâsyonu daha iyi olacaktır.
Hindiyi alabilecek kadar büyük fırın poşetleri genellikle 11,00 Kg ağırlığındaki hindilere kadar alabilir. Kullanmak için hindi üreticisinin tavsiyelerini takip edin. Bu tavsiyeler genellikle poşetin içine biraz un serpiştirip hindiyi sonra koymayı içermektedir. Fırın poşetinin içinde pişen hindiler genellikle açıkta pişenlerden daha hızı pişmektedir.
Eğer hindinize iliştirilmiş bir termometre varsa, olması gereken sıcaklığa ulaştığında ortaya çıkacaktır. Fakat et termometresi kullanmak daha güvenlidir ve etin farklı yerlerinde kullanılması gerekmektedir. Eğer sıcaklığı anlık gösteren bir termometre kullanıyorsanız hindi ile beraber fırında durması uygun değildir.
Hayır. Hindiyi
parça parça pişirip daha sonra tüketmek güvenli değildir. Hindiyi pişirip,
parçalayıp, buzdolabına koymak ve daha sonra tekrar ısıtmak tavsiye edilen bir
yoldur.
Hindinizi bir gün önceden pişirirseniz, piştikten sonra 20 dakika dinlendirip parçalayın. Hindi parçalarını derin olmayan pişirme tepsilerine koyun (daha çabuk soğuması için). 1½ kâse tepsiye sızan hindi suyu ya da yarım çay bardağı su ile karıştırılmış düşük sodyumlu tavuk suyu, ya da elma suyunu karıştırın. Hindi parçalarının üzerine dökün, üzerini kapatıp hemen buzdolabına kaldırın. Servis yapmak istediğinizde, 160˚C derecede ısıtılmış fırında etlerin iç sıcaklığı 72˚C dereceye gelene kadar ısıtın.
Bolu Kalite Yem Sanayi, Kaliforniya cinsi beyaz tüylü Hindi'yi Türkiye'de üreten ilk kuruluştur. Hindiler, Bolu Kalite Yem Sanayinin 1980'den günümüze yem tecrübesiyle yapmış olduğu, mısır, buğday, arpa ve soya gibi doğal ürünlerle karıştırılan vitamin ve minerallerden oluşan özel, kaliteli ve hijyenik yemlerle beslenmektedir. Hindi, tam hindi, İstanbul bayii, hindi toptan, hindi perakende, bolca, hindi toptan, hindi göğüs eti, hindi göğüsü, toptan hindi göğüsü, dondurulmuş hindi göğsü, İstanbul hindi, toptan hindi, but, hindi but, toptan hindi budu, hindi butu, hindi kanat, toptan hindi kanadı, hindi kanatı, taşlık, ciğer, yürek, hindi sakatat, bolca sakatat, yaprak döner, göğüs döner, but döner, toptan döner, istanbul bolca döner, yaprak döner, göğüs döner, but döner, toptan döner, istanbul bolca döner Bolca Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.