-Fırınınıza 160 C ye kadar ön ısıtma yapınız.
Eğer doldurulmuş hindi yapacaksanız en kolay yol; genişçe bir miktar tülbent bezini hindinin boşluğuna yerleştirmek, artan kısmı açıkta bırakmak, kaşıkla dolma içini yavaşça hindinin içerisine yerleştirerek, artan tülbent bezi ile paket yapmaktır. Çünkü dolma içi pişince yayılabilir.(Her 500 gr hindi için yarım ölçü yani 125 mi dolma içi uygundur. Kızarttıktan sonra tülbenti hızlı bir hareketle çekerek hindinin içerisinden çıkarın)
Göğüs kısmı üst kısma gelecek şekilde kızartma tavasına yerleştirin.
Et termometresini hindinin en derin noktasına gelecek şekilde hindinin içersine daldırın, fakat kemiğe değmemesine dikkat edin.
Üzerini örtmeden kızartın, ya da gevşekçe bir
folyo ile kaplayarak kızartın. Eğer üzerine eritilmiş yağ dökmeyi tercih ederseniz
fırını açma kapama sayınızı sınırlandırmalısınız.( 1 saatte 1 kez yeterlidir.)
Doldurulmamış hindi için et termometreniz 77 C yi gösterdiğinde, doldurulmuş hindi
için termometreniz 82 C'yi gösterdiğinde ve et suyunu düzgünce saldığında hindi
pişmiş demektir.
Aşağıdaki tabloya bakarak ağırlıklarına göre yaklaşık pişme sürelerini görebilirsiniz.
Pişme tamamlandığında hindiyi alabilirsiniz 15-20 dakika suyunu çekmesi için bekletebilirsiniz.
**** Pişme süresi çeşitli parametrelere bağlıdır. Hindinin fırına giriş sıcaklığına, fırının termostatının tam doğruluğuna, kızartma sırasında fırın kapağının kaç kez açıldığına, hindinin büyüklüğü ile fırın büyüklüğü arasındaki ilişkiye vb.
Ağırlık |
Kızartma süresi Doldurulmuş |
160 C Doldurulmamış |
Barbekü süresi Orta ısı Doldurulmamış |
3,0-3,5 |
3:00-3:15 |
2:30---2:45 |
1:00-1:45 |
3,5---4,5 |
3:15---3:30 |
2:45-3:00 |
1:15-2:00 |
4,5-5,5 |
3:30---3:45 |
3:00-3:15 |
1:30-2:15 |
5,5-7 |
3:45-4:00 |
3:15---3:30 |
2:00---2:45 |
7---1O |
4:00-4:30 |
3:30---4:00 |
2:30---3:30 |
Bolca Hindi ürünleri kesinlikle İslami usullere göre üretilmektedir. Söz konusu belgeyi aşağıdaki gibidir.
Satın almış olduğunuz hindi etini daha yumuşak ve lezzetli hale getirmek için bizim tavsiye ettiğimiz marinasyon şekliyle marine etmenizi öneririz. Bizim önerimiz şu şekildedir:
3 ADIMDA BOLCA LEZZET
Et ve et ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar: Ambalajlı ve markalı ürünler tercih edilmelidir. Etiket bilgilerinde ürünün Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı izni olmalıdır. Son tüketim tarihi belirtilmiş olmalıdır.
Ambalaj bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. Satış koşulları hijyenik olmalıdır. Satışta muhafaza koşulları sağlanmış olmalıdır. (taze 0-2 OCg, şok dondurulmuş - 18 OCg olmalıdır.) Piliç ve diğer et ürünlerini alışverişinizin sonunda yapmalısınız ve mümkün olduğu kadar kısa süre içeresinde buzdolabınıza ulaştırmalısınız.
Hindi etinin kendine özgün üstünlükleri son
derece fazladır. Sadece lezzetli değil aynı zamanda en sağlıklı ettir.
Kolesterol oranı çok düşüktür, protein değeri
yüksektir, aminoasitleri dengelidir. Yağ miktarı az dolayısıyla kalorisi düşüktür.
Ete lezzet veren az miktardaki yağ ise büyük oranda doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır.
Hazmı kolaydır. İçerdiği vitamin ve mineraller
sayesinde Kalp, Damar, Böbrek ve Gözlerimizin de dostudur.
Hindi eti Türk mutfak kültürüne çok uygundur.
Ekonomiktir. Az yağlı, düşük kolestrollü olması yanında kalorisi azdır. Yahni, tas
kebabı gibi sulu yemeklerde, külbastı, köfte ve burger yapımında, ayrıca sebzeli tencere
yemeklerinde kıyma olarak kullanılmaktadır. Şarküteri sanayisinin en lezzetli ve
en nefis ürünleri, fümeler, jambonlar, v.s için hindi eti rakipsizdir.
Mutfaklarınızda kırmızı eti kullandığınız her yerde hindi etini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mutfak ve et sanayisindeki çok yönlülüğü yanında insanları tüketime yönlendiren ana hususlardan biri de hindi etinin sağlıklı oluşudur. Proteini yüksektir. Aminoasitleri dengelidir. Hazmı kolaydır. Hindi etinin bu avantajları Bolca Hindi'nin ayrılmaz bir parçasıdır.
1995 Yılında ilk üretimini gerçekleştiren Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi'nin bir kuruluşudur. 1980 yılında kurulan Bolu Kalite Yem Sanayi 26 yıllık tecrübesiyle, uzmanlaşmış kadrosuyla kaliteli ve hijyen yem üretiminde sektörün önde gelen kuruluşlarındandır.
Hindilerin Beslenmesi için dengeli bir
yemle beslenmesi gerekmektedir.
"Dengeli bir yem, besi değerleri uyumlu ve enerji / protein dengesi kurulmuş yem, vitamin ve mineralce zenginleştirilmiş yem, Aflatoksin ve Patojen etkenlerden ari, doğal hammaddelerden üretilen yemdir. Bolu Kalite Yem bu 3 maddeyide eksiksiz olarak yerine getirmektedir.
Bolca Hindileri Bolu Kalite Yem' in yüksek proteinli ve dengeli amino asit içeren yemleriyle beslenir. Bolu'nun orman köylerinde bulunan geliştirme ve semirtme kümeslerine alınan hindi palazları mısır, buğday, soya gibi besinlerden oluşan Bolu Kalite Yemin hazırladığı hijyenik yemlerle beslenirler. Bolu'nun temiz havası ve yeşil doğasında geliştirilen Bolca Hindileri bu yemlerle beraber hiç bir yerde bulamayacağınız lezzetler oluşturmaktadır.
Satın almış herhangi Bolca Hindi ürünü etiket
üzerindeki parti seri numarası sayesinde, tüm kesim bilgilerine, tüm kümes
bilgilerine, tüm kuluçka bilgilerine ve tüm damızlık bilgilerine ulaşmak mümkündür.
Bunu için ücretsiz müşteri hattımız
O 800 344 1414 no lu telefonu aramanız yeterli olacaktır.
Bütün bir hindiyi folyo tepsi içinde ızgarada pişirebilirsiniz. 5,50 - 6,50 Kg ağırlığındaki bir hindiyi folyo tepsiye koyun, 2 litre su ekleyin ve alüminyum folyo ile sarın. Yaklaşık 2 buçuk saat direkt olmayan orta ateşte pişirin.
Eğer hindinizi hızlı pişirmek konusunda aceleniz varsa, hindiyi bütün olarak değil de parçalanmış olarak pişirin. Kalça kısımlarını kesip göğüs kısmını ortadan bölün. Kenarları olan bir tepside derili kısımları üste gelecek şekilde, but ve kanat kısımları 82˚C dereceye ulaşana kadar pişirin. Parçalar sadece çabuk pişmekle kalmayacak, size göğüs eti pişer pişmez alıp sunma imkânı da verecektir.
Bu sizin tercihinizdir. Fakat bazı insanlar hindinin göğsü aşağı gelecek şekilde pişirilmesine taraftardırlar. Bu pozisyonda hindinin suyu süzülecek ve göğüs kısmını daha lezzetli yapacaktır. Fakat hindiyi masada parçalamak istiyorsanız geleneksel metot görünüm konusunda daha iyi sonuç verecektir.
Tepsiye sığsın diye hindinizi asla sıkıştırmayın. Eğer tepsinin kenarlarına sıkışırsa daha yavaş pişecektir. Bunun yerine kenarları 5 cm yüksekliğinde bir tepsi seçip üzerine ızgara yerleştirip hindiyi ızgara üzerine koyarsanız, hindi etrafında sıcak hava sirkülâsyonu daha iyi olacaktır.
Hindiyi alabilecek kadar büyük fırın poşetleri genellikle 11,00 Kg ağırlığındaki hindilere kadar alabilir. Kullanmak için hindi üreticisinin tavsiyelerini takip edin. Bu tavsiyeler genellikle poşetin içine biraz un serpiştirip hindiyi sonra koymayı içermektedir. Fırın poşetinin içinde pişen hindiler genellikle açıkta pişenlerden daha hızı pişmektedir.
Eğer hindinize iliştirilmiş bir termometre varsa, olması gereken sıcaklığa ulaştığında ortaya çıkacaktır. Fakat et termometresi kullanmak daha güvenlidir ve etin farklı yerlerinde kullanılması gerekmektedir. Eğer sıcaklığı anlık gösteren bir termometre kullanıyorsanız hindi ile beraber fırında durması uygun değildir.
Hayır. Hindiyi
parça parça pişirip daha sonra tüketmek güvenli değildir. Hindiyi pişirip,
parçalayıp, buzdolabına koymak ve daha sonra tekrar ısıtmak tavsiye edilen bir
yoldur.
Hindinizi bir gün önceden pişirirseniz, piştikten sonra 20 dakika dinlendirip parçalayın. Hindi parçalarını derin olmayan pişirme tepsilerine koyun (daha çabuk soğuması için). 1½ kâse tepsiye sızan hindi suyu ya da yarım çay bardağı su ile karıştırılmış düşük sodyumlu tavuk suyu, ya da elma suyunu karıştırın. Hindi parçalarının üzerine dökün, üzerini kapatıp hemen buzdolabına kaldırın. Servis yapmak istediğinizde, 160˚C derecede ısıtılmış fırında etlerin iç sıcaklığı 72˚C dereceye gelene kadar ısıtın.
Vazgeçilmez lezzet…
Türkiye’nin lider et üreticisi Namet, 4 nesildir, kuşaktan kuşağa Namet Hakiki Lezzetlerini tüketicileriyle buluşturmaya devam ediyor.
Doğal, sağlıklı ve güvenilir ürünleriyle yıllardır zirvede bulunan Namet, hijyene, teknolojiye ve lezzete verdiği önem sayesinde, şarküteriden taze ete, ileri işlenmiş ürünlerden dondurulmuş ürünlere kadar 150’yi aşkın çeşidiyle tüketicinin her zaman ilk tercihleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin en ileri üretim tesisinde, insan sağlığını ve kaliteyi her şeyin üstünde tutan iş anlayışı ile Namet daha iyisini üretmek için kendisiyle yarışıyor.
Nesillerdir büyüyen deneyim ve uzmanlık…
Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında, en hızlı büyüyen kuruluş olan Namet, 2014’te Maret’i de aynı çatı altında birleştirerek, Türkiye’nin lider et üreticisi oldu. Kayar ailesinin, tutkuyla yürüttüğü ve öncü bir vizyonla şekillendirdiği profesyonel yönetim sayesinde Namet, etin her alanında lider olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
İlklerin yaratıcısı…
Pastırma, sucuk, kavurma, salam, jambon, sosis füme, rozbif gibi ürün grupları sunan Namet; çemensiz pastırma, vakumlu paketli pastırma gibi ilkleri de şarküteri grubuna kazandırdı. Sektöre bu konuda öncülük eden Namet, günlük hayatı kolaylaştıracak yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor.
Misyon Vizyon
Misyonumuz
Teknolojinin sunduğu olanaklarla, hijyenik koşullarda, Türk damak tadına uygun, doyulmaz lezzette ürünleri tüketicilerle buluşturan, kaliteli, lezzetli ve sağlıklı et ürünlerini güvenerek tüketme alışkanlığı yaratan vazgeçilmez bir marka olmak…
Vizyonumuz
Hizmet kalitemizi daha da yükseltmek için tüketicilerini dinleyip, onların düşünce ve önerilerini dikkate alan, et ürünleri sektöründe tedarik zincirindeki şirketleri kendi yüksek standartlarına getirerek birlikte büyümeyi hedefleyen, çalışanlarına bu sistemin önemli birer halkası olduğunu hissettirerek verimliliği sürekli artıran ve sektörün büyüyüp gelişmesine öncülük eden, yalnızca ulusal değil uluslararası lider bir gıda şirketi olmak…
Ana İlkemiz
Ali Kayar’ın dediği gibi… “Çocuğuma yedirmeyeceğim ürünü üretmem!”. Ürettiğimiz her ürünün arkasındayız.
Değerlerimiz
Doğal kaynakları israf etmeden, gıda güvenliğini sağlayan kurallar içerisinde üretim yaparak insan sağlığını korumak.
Ahlaki kurallara ve kanunlara saygılı olmak.
Çevre ve doğaya gereken özeni göstererek üretim yapmak.
Tüketicilerin et ürünleriyle ilgili doğru bilgilendirilmesine önem vermek, onların ihtiyaçlarına göre Türk damak tadına uygun, yüksek kalitede ve farklı lezzetlerde, güvenle tüketilebilecek yeni ürünler üretmek.
Çalışanlarına verdiği değerle motivasyonu yüksek tutarak verimliliği artırmak.
Teknolojinin de önüne geçerek, AR-GE çalışmalarıyla kaliteyi yükseltmek.
Mükemmel Üretim ile Hakiki Lezzetler…
Namet Çayırova Entegre Et ve Et Ürünleri Tesisi
En son teknolojilerle donatılan Namet Çayırova Tesisi, 2010 yılı itibarıyla üretime başladı. 34.600 m² kapalı alana sahip bu dev tesis, şarküteri, taze et, ileri işlenmiş ürün, donuk köfte ve burger üretimi gerçekleştirmektedir.
Lezzet dünyasının teknoloji üssü olarak gösterilen tesis, her açıdan Avrupa ve dünya standartlarına uygundur.
Et Sanatları Merkezi: Kırmızı Et Parçalama Hattı
Namet Çayırova Tesisleri’nde üretim, kırmızı et parçalama hattında başlar. Sağlık ve kalite için burada ve tüm üretim alanlarında sıcaklık sürekli +8 °C’dir. Şanlıurfa’daki kombinada hijyenik koşullarda kesilen karkas etler, frigorifik araçlarla, soğuk zincir kırılmadan Namet Çayırova Tesisi’ne gelir. Mal kabul alanında indirilen karkas etler, veteriner hekim ve geriye dönük izlenebilirlik* kontrollerinden sonra 0 °C soğuk hava depolarında dinlendirilir ve parçalama hattına girmek için sırasını bekler.
*Geriye dönük izlenebilirlik kriterleri:
Menşei şehadetnamesi: Üreticiden alınan hayvanın kanıtlı köken bilgisi
Barkodlama: Hayvanın kombina kimliği
Parti No: Ürün günlük üretim bilgisi
Parçalama hattına getirilen etler, burada kırmızı et ustaları tarafından işlenir. Profesyonel kasaplar tarafından parçalanan etler, cinslerine göre ayrıştırılır. Mükemmel hijyen için mikrobiyolojik kirlenmelere karşı, hat içindeki yürüyen bantlar ultraviyole ışınlarla kontrol altında tutulur.
Parçalama hattından sonra etler, taze et, ileri işlenmiş ürün, şarküteri ve dondurulmuş ürün hatlarına dağıtılır.
Etin en taze hali: Namet Taze Et Hattı
Parçalama hattından çıkan etlerin bir kısmı taze et hattına gelir ve vakumlanarak sevkiyata hazırlanır.
Bir kısmı da kıyma, kuşbaşı, köfte ve diğer çeşitlere dönüştürülür. Otomatik olarak tartılır ve M.A.P. (Modified Atmosphere Packaging) teknolojisi ile paketlenir. MAP teknolojisi, içerisine hiçbir kimyasal eklenmeden etlerin ilk günkü tazeliğini korunmasını sağlar.
Mutfaklara kolaylık: İleri İşlenmiş Ürünler Hattı
Namet, teknoloji ve kaliteye olduğu kadar ürün kategorileri yaratmaya da önem vermektedir. Namet’in yenilikçi yönünün bir göstergesi olan ileri işlenmiş ürün hattı, döner başta olmak üzere Türk mutfağının beğenilen lezzetlerini hazırlar. Ar-Ge biriminin yaptığı çalışmalarla zenginleşmekte olan bu kategorinin ürünleri, uzman aşçılar tarafından hijyenik koşullarda pişirilir. El değmeden paketlenir ve tüm tazeliğiyle tüketiciye ulaştırılır.
Doyulmaz lezzetlerin doğduğu yer: Namet Şarküteri Hattı
Üstün teknolojiyle Türk damak tadını birleştiren Namet, tüm ürünlerinde aynı standardı oluşturarak mükemmel lezzeti yakalar. Sucuk, salam, jambon, sosisler için hazırlanan etler, kıyılırken sinirlerinden ayıklanır. En üstün kaliteye ulaşmak için doğrudan bilgi işlem departmanına bağlı, bilgisayar kontrollü standardizasyon makinesi ile yağ, su, protein analizleri yapılır. Ürünlerin dolum aşamasında, deneyimli personel, tüm uzmanlığını gösterir. Hijyenden ödün vermeden tam otomatik makinelerle doldurulan salam, sosis, jambon ve sucuklar, ürününe göre pişirme ve fermentasyon aşamasına hazırdır.
Doldurulan ürünler, daha sonra bilgisayar kontrollü fırınlarda pişirilir, duşlanır ve ön soğutma odalarına alınır. Füme ürünler özel ardıç talaşı ile birlikte tütsüleme fırınında, kavurmalar çift cidarlı buhar ısıtmalı kazanlarda, jambonlar ise haşlama kazanlarında pişirilir.
Fermente sucuk hattında ise hazırlanan ürünler, özel fermentasyon odalarında olgunlaştırılır ve sonrasında klimatik odalarda (kontrollü hijyenik ortamda sıcaklık, nem ve hava sirkülasyonu) dinlendirilir.
Geleneksel Türk mutfağının en seçkin lezzeti olan pastırma ise yine en iyi etlerden, özenle, hijyenik koşullar altında geleneksel üretim prosedürleri doğrultusunda üretilir.
Namet, şarküteri ürünlerinin dilimleme ve paketlemesini el değmeden gerçekleştirir. Bu üstünlüğü ile Namet, hijyen ve kalite açısından sektörde fark yaratmaktadır.
-40 °C’den gelen lezzet: Dondurulmuş Ürünler Hattı
Dondurulmuş ürünler hattında Namet Türk damak tadına uygun köfte çeşitleri ve burger köfteleri üretmektedir. Otomatik formlama makinelerinde değişik tiplerde hazırlanabilen köfteler, lezzet ve tazeliği maksimum seviyede tutmak için -40 °C'de birkaç dakika içinde dondurulur. Anında paketlenir ve soğuk hava depolarında saklanır.