1991 yılında kurulan Kar Gıda 1994 yılında kurumsallaştı ve 1997 yılında Erpiliç Ana Bayiliğini aldı. İlerleyen yıllarda Türkiye’nin önde gelen Entegre Hindi Üretim Tesisi olan BOLCA HİNDİ bayiliğini alarak ilkeli ve profesyonel çalışma sistemiyle hızlı bir büyüme sürecine girdi.
2018 yılı itibarıyla Soğuk Zincir Lojistiğinde başarıyla yoluna devam eden Kar Gıda, 2020 yılı itibarı ile güçlü araç filosu ve deneyimli kadrosuyla büyümeye devam ediyor.
Kar Gıda, 2000 m² kapalı alandan oluşan soğuk hava deposunda faaliyetini sürdürmektedir. Dağıtım ağında ise özel olarak üretilmiş +4C, -18C sıcaklık aralığında çalışan ve düzenli olarak ısı takibi yapılan frigofirik araçları ile günlük 100 ton taşıma kapasitesiyle hizmet vermektedir.
Profesyonel kadrosu ile "tam zamanında teslimat" Kar Gıda'nın en önemli ilkesi olmuştur.
Parçalama bölümünde üretilen ürünlerin bir kısmı ileri işleme ve şarküteri bölümlerine gönderilerek üretim süreci devam eder. İleri işleme ön hazırlama bölümünde hammadde, ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilmektedir. Bu karışım o ürüne ait kalıplarla otomatik makinelerde şekillendirip sıvı ve kuru kaplama sonrası hat üzerinde pişirme bölümüne devam eder.
Pişirme aşaması kızartma ve buharlı pişirme olmak üzere bilgisayar kontrolünde yapılır. Tam pişmiş ürünler ortam sıcaklığı -40 C olan katlı soğutucuya alınarak ürün iç sıcaklığı -18 C 'ye getirilir. Sonra ambalajlanarak sevk edilinceye kadar donmuş muhafaza deposuna alınır.
Şarküteri üretimi ön hazırlama, pişirme ve ambalajlama safhalarından oluşmaktadır. Ön hazırlama bölümünde ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilen hamur, dolum makinesinde otomatik olarak dolumu yapılıp pişirme arabalarına alınarak pişirme fırınında bilgisayar kontrolünde pişirilir.
Dinlendirme odalarına alınan ürünler ambalajlanarak sevk edilmek üzere soğuk depolara alınır. Depo taze ve donmuş olmak üzere iki kısımdan oluşur ve ürün takibi ilk giren, ilk çıkar prensibine göre bilgisayar ortamında yapılır. Depolara alınan ürünler yıkanarak dezenfekte edilmiş soğutuculu araçlarla bayilere sevk edilir.
Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş. kurucusu olan Şerafettin Erbayram tarafından 1980 yılında kurulmuştur. İlk kuruluş kapasitesi 5 ton/saat fabrikadır. 1989 yılında kapasitesi 20 ton/saat olarak arttırılmış şekilde ayrı bir yerde inşa edilmiş ve halen burada üretimine devam etmektedir.
1990'lı yıllarda tavukçuluk sektöründeki gelişmeyle beraber entegre firmaların kendi yemlerini kendileri yapmaya başlamış olması nedeniyle, yem fabrikasına eşlik edebilecek yeni bir iş kolu seçimi yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Erbayram, bu dönemlerde dört yıllık yurt dışı etütleri sonrasında Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş çatısı altında 1995 yılında Bolca Hindiyi kurmuştur. Bolca Hindi'nin özelliği Türkiye'de Kaliforniya cinsi beyaz hindi üretimini gerçekleştiren ilk firma olmasıdır.
İlk etapta Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi kuluçka ve kümesleri kiralık olarak kullanıldı. İşletme 1999 yılında Bolu'da yıllık kapasitesi 1.800.000 civciv olan kendi kuluçkahanesini kurdu. Bolca Hindi, zaman içerisinde kurumsallaşarak 2003 yılında TS EN ISO 9001:2000 belgesini, 2008 yılında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini, 2011 yılında Helal Gıda Sertifikası, 2015 yılında İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarını almıştır. Ayrıca, tüm ürün gruplarımız için Gıda Üretim Sertifikalarımız, Gıda Sicil Sertifikamız, TSE Türk Standartlarına Uygunluk Belgemiz, TSE imalata Yeterlilik Belgemiz bulunmaktadır. Devamlı artan kapasiteyle beraber Bolca Hindi, 2006 yılında ortalama 1.200 adet/saat kesim yapabilme kapasitesine sahip, Avrupa'nın dahi henüz kullanmaya başlamadığı teknoloji ile donatılmış yeni kesimhanesinde üretime devam etmektedir.
Erpiliç tarafından 2017 yılında 'Yerli sermaye yerli büyüme' yaklaşımı ile hindi eti pazarının marka ismi Bolca Hindi'yi satın alındı. Üretim gücü, lojistik alt yapısı ve güçlü bayi yapılanması ile iç pazarda piliç eti üretiminin yaklaşık yüzde 13'ünü karşılayan Erpiliç, 'kuru yolum', 'helal gıda' ve 'elle kesim' kriterlerini hindi eti sektörüne taşıyarak, hindi eti pazarında da söz sahibi olmaktadır. Pazarı büyütme hedefi ile yıllık hindi eti tüketimini kişi başı 0.7 gramdan 1 kg'ye çıkarmayı hedefleyen Erpiliç, zengin protein yapısı, düşük doymuş yağ oranı ile kırmızı ete alternatif görülen ve çok daha ucuz olan hindi etini tüketicinin severek ve güvenerek tükettiği lezzetler arasında üst sıralara taşımaktadır.
Bolca Hindi, bundan böyle Erpiliç'in üretim gücü, lojistik alt yapısı ve yaygın bayi yapılanması ile tüketiciye ulaşmaktadır. Erpiliç'in ekonomik daralmanın yaşandığı süreçte 'Yerli sermaye yerli büyüme' yaklaşımı ile kendi coğrafyasında doğan bir markaya yaptığı bu önemli yatırımın, Türkiye ekonomisi, kanatlı eti sektörü ve tüketici adına önem arz etmektedir.
Bolca Hindi Türkiye'de ilk beyaz tüylü Kaliforniya cinsi hindi üretimi gerçekleştirmiş olması nedeniyle, sektörde haklı olarak önder ve lider olmanın gururunu yaşamaktadır.
Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan "ERPİLİÇ" tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır. Erpiliç olarak; tavuk, piliç, toptan, toptan tavuk, toptan piliç, piliç pane, piliç nuget, piliç kroket, bütün piliç, piliç salam, Kadınbudu Köfte, dondurulmuş piliç, Göynük Köfte, büfe vb. ürünlerimizle Erpiliç Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.
Bolu Kalite Yem Sanayi, Kaliforniya cinsi beyaz tüylü Hindi'yi Türkiye'de üreten ilk kuruluştur. Hindiler, Bolu Kalite Yem Sanayinin 1980'den günümüze yem tecrübesiyle yapmış olduğu, mısır, buğday, arpa ve soya gibi doğal ürünlerle karıştırılan vitamin ve minerallerden oluşan özel, kaliteli ve hijyenik yemlerle beslenmektedir. Hindi, tam hindi, İstanbul bayii, hindi toptan, hindi perakende, bolca, hindi toptan, hindi göğüs eti, hindi göğüsü, toptan hindi göğüsü, dondurulmuş hindi göğsü, İstanbul hindi, toptan hindi, but, hindi but, toptan hindi budu, hindi butu, hindi kanat, toptan hindi kanadı, hindi kanatı, taşlık, ciğer, yürek, hindi sakatat, bolca sakatat, yaprak döner, göğüs döner, but döner, toptan döner, istanbul bolca döner, yaprak döner, göğüs döner, but döner, toptan döner, istanbul bolca döner Bolca Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.
Hakiki lezzetin en büyük sırrı Namet Çiftliği’nin taze etlerinde. Maharetli ustalarımız, özel baharatları, Namet Çiftliği’nin en taze etleriyle birleştirirler. Her malzemeyi gidip memleketinden alırlar. En sağlıklı ortamlarda, hijyenik tesislerde üretilirler. Çiftlikten çatala kadar sağlıklı, güvenli ve lezzetli. Kırmızı et, toptan et, dana eti, kuzu eti, dondurulmuş et, şarküteri, dondurulmuş döner, istanbul toptan et, marmara bölgesi toptan et, toptan şarküteri Namet Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.
Tüketicilere en kaliteli ürünleri sunarak dünyanın sayılı piliç üreticileri arasına girmeyi hedefleyen Erpiliç, 1969 yılında 200 civcivle başladığı üretim sürecine, 1991 ve 1994 yılları arasında Er Civciv Şirketi kurarak devam ettirmiştir. Daha sonra 1995 yılında ERYEM SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. adı altında yem fabrikasını kurarak entegrasyonun ilk adımları atılmıştır. Şu anda 2300 çalışan, 1300 üreticisi ve 70 bayisi ile faaliyetine devam etmektedir.
2007 yılında %16 büyüme gerçekleştiren Erpiliç 2008 yılında da saatte 16.000 gün / 240.000 adet kesim kapasiteli kesimhaneye yeni makine yatırımları yaparak saatte 22.000 gün / 330.000 adet kesim kapasitesine ulaşmıştır. Ayrıca ileri işleme bölümünü şarküteri ve hazır gıda olarak ikiye ayırmış, takım çalışmaları yaparak kendine özgü yeni ürünler geliştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.
Üretim tesislerimiz HACCP Gıda Güvenliği belgesine sahiptir. Ayrıca ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 22000- 2005 Gıda Güvenliği Sistemi Belgesi, TSE Standartlarına uygunluk belgelerine ve İhracat Ön İzin belgelerine sahiptir.
Yeni ürünler geliştirmeye büyük önem veren, pazarını genişletme ve geliştirme doğrultusunda piliç pane, piliç nuget, piliç kroket hazır mutfak ürünleri ile marketlerde yerini almıştır. Bu tesiste şirket prensibi olarak en yüksek teknoloji kullanılmıştır.
Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan "ERPİLİÇ" tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır.
Sürekli teknolojiye ve insana yatırım yaparak kalite anlayışından vazgeçmeyen Erpiliç istikrarlı büyüme trendinde pazar payını büyüterek yoluna devam etmektedir.